PRO GEEKY, KAPSAICIN 2

Není kapsaicin jako kapsaicin. Hlavním zdrojem pálivosti paprik jsou látky zvané Přečtěte si více...

PÁLIVÁ HISTORIE

Chilli lidé jedí už 9 000 let! Archeologické nálezy sahají až 7 000 let před náš letopočet. V Severní a Jižní Americe se nalezly rostliny v Přečtěte si více...

PŘÍPRAVA POLE, HNOJENÍ

Ostny neměly šanci. Přišli jsme na 3 hektarové pole, které bylo pokryto vysokou trávou, všude prorostlou velkými šípky. Odhodlaní beze strachu jsme se pustili do krvavého boje. Přečtěte si více...

CO JE SHU?

Lidští ochutnávači. V roce 1912 Wilbur Scoville vyvinul metodu pro měření stupně pálivosti chilli paprik, SHU (Scovilleho jednotky pálivosti). Metoda spočívá v subjektivním hodnocení pocitu pálivosti. Přesná navážka usušeného chilli se rozpustí v Přečtěte si více...

KAPSAICIN

Co je kapsaicin? Kapsaicin je rostlinný alkaloid, odbouratelný alkoholem a tukem. U člověka působí na Přečtěte si více...
  • 1
  • 2
Showing 1 to 5 of 6 (1 Pages)